Μικροί πιλότοι εν δράσει …!

Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, στο πλαίσιο της Διαθεματικής Ενότητας ¨Κυκλοφορώ στον Δρόμο με ασφάλεια¨ επισκέφθηκαν τον Αερολιμένα ¨Μακεδονία¨ και την Αερολέσχη της πόλης μας.

Ξεναγηθήκαμε αρχικά στους χώρους του Aεροδρομίου και είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά τις ηλεκτρονικές οθόνες αναχώρησης και άφιξης των πτήσεων, αλλά και ράμπα ελέγχων επιβατών και αποσκευών. Είδαμε τον πύργο ελέγχου, τον αεροδιάδρομο και μάθαμε τη χρησιμότητα και τη λειτουργία τους.

Η εξερευνητική μας διάθεση όμως δε σταμάτησε εκεί. Μας δημιουργήθηκε τεράστιο ενδιαφέρον για το πώς κανείς μπορεί να αποκομίσει τις πρώτες γνώσεις ώστε να μπορεί να κυβερνήσει κάποιο αεροσκάφος, έστω και μικρό!

Έτσι, επισκεφτήκαμε την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης όπου μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στους χώρους της έμπειροι και φιλικοί συνεργάτες της. Εκεί, είχαμε τη δυνατότητα να μπούμε σ΄ ένα μικρό αεροπλάνο, να δούμε από κοντά όλα τα όργανα που αποτελούν το πιλοτήριο αλλά και να αισθανθούμε και εμείς μικροί πιλότοι αφού μας επέτρεψαν να μπούμε μέσα στο χώρο του ίδιου του αεροπλάνου!

Επιστρέψαμε στο Σχολείο μας χαρούμενοι και γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις ενώ αδημονούμε κυριολεκτικά για την επόμενη εκπαιδευτική εξόρμησή μας.