” Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! “Δ΄τάξης.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το Ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι:
«Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» (Play your part for a better internet!»).

Σε αυτό το πλαίσιο, τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των κηδεμόνων τους μπορούν να αναλάβουν τον δικό τους ρόλο στην δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου με το να είναι ευγενικοί, να σέβονται τους άλλους, να προστατεύουν τη διαδικτυακή φήμη – τη δική τους και των άλλων- και να αναζητούν θετικές, δημιουργικές ευκαιρίες. Επίσης, είναι σημαντικό να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των αρνητικών πτυχών του Διαδικτύου παίρνοντας ενεργή θέση κατά του εκφοβισμού και κάθε είδους απαράδεκτης (διαδικτυακής) συμπεριφοράς, και να αναφέρουν ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο.

Εμπνευσμένοι από την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ως πραγματικοί πρεσβευτές, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού, συνέθεσαν ποιήματα, εκφράζοντας σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν την καταπολέμηση ρητορικής μίσους (online hate speech) και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) και προτρέποντας όλους στη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου.