5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 2016.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Συνέδριο για θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α), με αφορμή τον εορτασμό της ¨Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο¨. Το φετινό σύνθημα είναι : «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» (Play your part for a better internet!»).

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα συμβάλλει στην ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στρατηγός κ. Μανόλης Σφακιανάκης, με αναφορές σε δύσκολα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών και εντυπωσίασε με την απλότητα του λόγου του. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων του ¨Χαμόγελου του Παιδιού¨ της καμπάνιας ¨1 και 5¨ του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και των Ελλήνων Ολυμπιονικών (Α.Νικολαΐδης, Κ.Πανταζή, Μ.Ντόνα κ.ά.) Την παράσταση έκλεψε ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς που ξεσήκωσε το κοινό με την εμφάνισή του αλλά και με την βιωματική εμπειρία του ως δεινός χρήστης του διαδικτύου.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους με σημαντικές πληροφορίες για την απήχηση και επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους κινδύνους τους και τα μέτρα για υπεύθυνη ασφαλή πλοήγηση και χρήση.

Διαπιστώθηκε ότι το διαδίκτυο αποτελεί μια Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κοινότητα που σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες είναι μονόδρομος για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Οφείλουν λοιπόν οι μεγαλύτεροι να αποσπάσουν το ενδιαφέρον των παιδιών προς εναλλακτικές δραστηριότητες για να αποφευχθεί ο εθισμός σ΄ αυτό.

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε με παρουσιάσεις εκπροσώπων μαθητών από τα συμμετέχοντα σχολεία. Οι μαθητές μας Καρράς Δ. της Στ’ Δημοτικού και Κωτσιόπουλος Ε. της Β΄ Γυμνασίου εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο μας και αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους οφείλουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και στα μέτρα προστασίας που οφείλουμε να λαμβάνουμε στην ψηφιακή μας ζωή.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Συνεδρίου για την άρτια οργάνωσή του.