«Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια»

Με αφορμή τη θεματική ενότητα «Μέσα Μεταφοράς-Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επίσκεψη-ξενάγηση στον Σιδηροδρομικό σταθμό και στο Λιμάνι της πόλης μας.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς βιωματικών δράσεων στο Νηπιαγωγείο μας, που στόχο έχουν τη γνωριμία των παιδιών με τα μέσα μεταφοράς και τη διαμόρφωση Σωστής Οδικής Συμπεριφοράς.

Στους χώρους του Σιδηροδρομικού Σταθμού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να εκφράσουν τις απορίες τους και να ταξιδέψουν νοερά μ΄ ένα επιβατικό τρένο που αναχωρούσε από το σταθμό.

Κατά την περιήγησή μας στο λιμάνι τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τους πελώριους γερανούς, τα καράβια, τα ρυμουλκά, της βάρκας…

Οι στόχοι αυτής της δράσης επιτεύχθηκαν, καθώς τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και συνειδητοποίησαν τη σημασία της τήρησης των Κανόνων της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Το ενδιαφέρον των παιδιών παρέμεινε αμείωτο κατά τη διάρκεια όλης της εξόρμησης κι επιστρέφοντας στο Σχολείο απέδωσαν εικαστικά τις εντυπώσεις τους.