Η«Διαστημική αποστολή 101»των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας!

Στο πλαίσιο της Διαθεματικής προσέγγισης :¨ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΠΛΑΝΗΤΕΣ¨ οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και το Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων. Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο του διαστήματος με τη ¨ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 101¨ γνώρισαν το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες, τους αστερισμούς, τα ουράνια σώματα, τις φάσεις της σελήνης και το φαινόμενο της ημέρας-νύχτας.

Στο οικολογικό παραμύθι ¨Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΥΦΑΛΟΣ¨ τα παιδιά παρακολούθησαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πλασμάτων του βυθού να σωθούν από την ανθρώπινη απειλή. Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία αντιλήφθηκαν την τεράστια σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι δύο αυτές ταινίες κατάλληλα διαμορφωμένες για μικρούς μαθητές, με πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο αποτέλεσαν μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα μυήθηκαν στα μυστήρια του διαστήματος ανοίγοντας διάπλατα τους ορίζοντες τους για μελλοντικές εξερευνήσεις και αφυπνίζοντας την οικολογική τους συνείδηση!