Παιδαγωγική επίσκεψηστο Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας.

Στο πλαίσιο της «Μελέτης Περιβάλλοντος» και με αφορμή το θέμα: «Τα Ζώα του Αγροκτήματος» τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφτηκαν ένα αυθεντικό παραγωγικό πολυλειτουργικό Αγρόκτημα με πείρα στην εφαρμογή και εξέλιξη της Οικολογικής Γεωργίας.

Πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης αυτής ήταν να έρθουν τα παιδιά σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να γνωρίσουν τα κατοικίδια ζώα (κότες, γαλοπούλες, άλογα, σκύλους, γάτες, κουνέλια, κατσίκες, πρόβατα, πάπιες, χήνες). Έμαθαν για τη χρησιμότητα του κάθε ζώου καθώς και για τα προϊόντα που παράγουν. Η δυνατότητα που δόθηκε σε κάθε παιδί να τα αγγίξει, να τα ταΐσει και να τα χαϊδέψει ήταν μοναδική, καθώς πολλά από τα σημερινά παιδιά γνωρίζουν τα ζώα μόνο από τις εικόνες των βιβλίων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

εκπαιδευτικές δράσεις που έκαναν οι μικροί μαθητές, συνέβαλαν στην εξοικείωσή τους με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον και στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να αντιλαμβάνονται με σαφήνεια τη Ζωή γύρω τους. Επίσης τα παιδιά συνειδητοποίησαν την ανάγκη που έχουν τα ζώα για φροντίδα και αγάπη και τη σπουδαιότητα του αγροτικού επαγγέλματος.

Η επίσκεψη στο αγρόκτημα και η επαφή με τα ζώα αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη κι αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς μαθητές μας!