Ένα παραμύθι «…χωρίς όνομα»

Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι πήρε σάρκα και οστά στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. οι μαθητές της Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν μια επιτυχημένη διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται στη σκηνή με εύληπτο και μαγικό τρόπο

Τα παιδιά βρέθηκαν ξαφνικά στο βασίλειο των Μοιρολατρών και συμμετείχαν στη διαδοχή του βασιλιά Συνετού από τον γιο του Αστόχαστο. Διαπίστωσαν με τα ίδια τους τα μάτια ότι ο νέος βασιλιάς ενδιαφερόταν μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως ήταν φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο κατέρρευσε. Το θησαυροφυλάκιο άδειασε! Η χώρα του δανειζόταν συνέχεια και ο τόπος ερήμωνε. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο άσωτος βασιλιάς αποφάσισε να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, κατόρθωσε να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν στην ανόρθωση της χώρας.

Μια συμβολική ιστορία όπου ο πρωταγωνιστής της, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο, ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά και με αίσθηση του χιούμορ, έξυπνες ατάκες και έντονο το κωμικό στοιχείο που έκανε τα παιδιά να γελάσουν με την καρδιά τους, να διασκεδάσουν, και συγχρόνως να διδαχτούν με έμμεσο τρόπο για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας, σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης!!!