Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών – 2015

Με αφορμή την καθιέρωση της 13ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών στον Παιδικό Σταθμό -Free Fantasy Land- και στα Νηπιαγωγεία των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, εκπονήθηκε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για το φαινόμενο του Σεισμού καθώς, οδηγίες αντιμετώπισής τους και πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αντισεισμικής προστασίας τόσο μέσα στις αίθουσες δραστηριοτήτων όσο και στον προαύλιο χώρο.

Τα παιδιά μας, μ΄ αυτόν τον τρόπο μυήθηκαν βιωματικά στον τρόπο αντιμετώπισης ενός ενδεχόμενου Σεισμού, αφού πρώτα προηγήθηκε συζήτηση μέσα στα τμήματα με τις Νηπιαγωγούς τους, που αφορούσε στο φαινόμενο του Σεισμού και στους λόγους που αυτό προκαλείται.

Τα παιδιά μας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κατανοήσουν το σύνθετο φαινόμενο του Σεισμού, ενώ ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή στις ασκήσεις αντισεισμικής προστασίας που ακολούθησαν. Παίρνοντας μέρος σε μια σειρά δραστηριοτήτων: Παιδική λογοτεχνία, Εποπτικό υλικό, Θεατρικό παιχνίδι… εξοικειώθηκαν με τους τρόπους προστασίας σε περίπτωση σεισμού. Υποσχέθηκαν, δε, όλα, ότι θα αναρτήσουν σε περίοπτη θέση στο παιδικό τους δωμάτιο το πόστερ με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του Σεισμού που τους μοιράστηκε απ΄ το Σχολείο μας.  Τα παιδιά μας συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η γνώση, η σωστή οργάνωση, η ψυχραιμία και η έλλειψη πανικού την ώρα ενός Σεισμού.