Τελετή Αποφοίτησης της Στ΄ τάξης του 2015!!!

Tη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30. Τα φώτα έσβησαν στην κατάμεστη Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου. Από τα μεγάφωνα ακούγεται: ¨Είσοδος Αποφοίτων. Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε την τάξη του 2015¨ και η αίθουσα πλημμύρισε από τις όμορφες παρουσίες των τελειόφοιτων του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Γονείς και δάσκαλοι τους υποδέχονται με συγκίνηση και τους χειροκροτούν θερμά καθώς ανέβαιναν  στη σκηνή για να παραλάβουν τα απολυτήριά τους. Η τελευταία αναμνηστική φωτογραφία σφραγίζει τα ξένοιαστα και όμορφα χρόνια του Δημοτικού. Ταξιδέψαμε  πίσω στο χρόνο, παρακολουθώντας την προβολή με τις στιγμές από την πορεία των παιδιών από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό. Γλυκές αναμνήσεις ξυπνούν στη σκέψη μικρών και μεγάλων. ¨Stay with Me¨ ερμηνεύουν με έντονη συγκίνηση οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, επισημαίνοντας τους ισχυρούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν ανάμεσά τους όλα αυτά τα χρόνια. Ακολουθούν οι ¨μικρές παγκοϊστορίες¨, μια μουσικοχορευτική παράσταση όπου μας μιλούν για τις ατελείωτες περιπέτειες με τα βιβλία και το διάβασμα, εκφράζουν τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, θυμούνται με νοσταλγία τις εκδρομές τους και έρχονται αντιμέτωποι με την εφηβεία. Η χαρά και το γέλιο εναλλάσσονται με τη συγκίνηση και τα δάκρυα καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ σημείο αναφοράς αποτελούν τα έργα του Γαΐτη, ο οποίος μας διδάσκει πώς να μη γίνουμε πλήθος. Το ανθρωπάκι του γεννιέται από την αγάπη που έχει στον Άνθρωπο.

Ο κόσμος του Γιάννη Γαΐτη είναι ακριβώς ο κόσμος που παλεύει και αγωνιά για να βρει μέσα από τις ταραχές των ημερών μας την έκφραση και τη μορφή που του ταιριάζουν" Οδυσσέας Ελύτης (1947)

Απόφοιτοι του Δημοτικού του 2015, σας ευχόμαστε από καρδιάς μια όμορφη και ¨γεμάτη¨ διαδρομή…  στα επόμενα μαθητικά σας χρόνια που θα ακολουθήσουν και πάνω απ΄ όλα να μην σταματάτε να ονειρεύεστε και το όνειρο να κάνετε στόχο , τον στόχο επιτυχία και κάθε μέρα όλοι μας να γινόμαστε καλύτεροι!