Η Ιστορία του Σύμπαντος για παιδιά…!!!

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας,την  Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, γιατί είχαν την τιμή να υποδεχθούν στο Σχολείο μας τον κο Σταύρο Αυγολούπη, Καθηγητή Αστρονομίας από το Παιδαγωγικό  Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Ο κ. Αυγολούπης έχει αναπτύξει πολλές ερευνητικές συνεργασίες στον τομέα της Παρατηρησιακής Αστρονομίας με διάφορα κέντρα δορυφορικών τηλεσκοπίων, καθώς και με διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα του Εξωτερικού. Υπηρετεί με ζήλο τη διάδοση της Αστρονομικής γνώσης, τόσο με διαλέξεις όσο και με βιβλία που απευθύνονται όχι μόνο σε φοιτητές. αλλά και στο ευρύ κοινό.

Ο συγγραφέας παρουσίασε τα βιβλία του: «Ο γιος της αστερόσκονης-» όπου ταξίδεψε τους μαθητές στον χώρο και στον χρόνο. «Το ρολόι του ουρανού» όπου στρέφει τη ματιά μας στο κοντινό διαστημικό περιβάλλον της Γης,το Ηλιακό μας σύστημα,μας συστήνει τους Πλανήτες τους δορυφόρους, τους κομήτες… μετράει τον χρόνο με την κίνηση των σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος στον χώρο.« Ο Δασιλιάς της γης» όπου ο Συγγραφέας μας στρέφει την προσοχή μας να εστιάσουμε στον Πλανήτη μας!...και στα σημαντικά στοιχεία για τη Ζωή πάνω στη Γη, το χώμα ,το νερό και τον άνεμο που παλεύουν για να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο του Βασιλιά της Γης!

Η επίσκεψη αυτή οργανώθηκε από τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ σε συνεργασία  με το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον Καθηγητή- Συγγραφέα, να συζητήσουν μαζί του για θέματα που τους προβληματίζουν με το διάστημα , να λύσουν τις απορίες για το Σύμπαν και να τους υπογράψει βιβλία του, που  υπήρχαν στα Εκπαιδευτήριά μας, από την έκθεση των βιβλίων του.