Μουσειακή Εκπαίδευση και Αγωγή στο Νηπιαγωγείο μας!

Στο πλαίσιο της Μουσειακής Εκπαίδευσης και Αγωγής τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, γνώρισαν από κοντά τα Μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Σαν συνέχεια της καλοκαιρινής γιορτής του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου μας, η οποία ήταν αφιερωμένη στα «Παγκόσμια Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς» δεν θα μπορούσαμε να μην έρθουμε σε επαφή με τα Μνημεία της πόλης μας.

Περιηγηθήκαμε, περπατήσαμε και θαυμάσαμε τα Κάστρα, το Επταπύργιο, το Λευκό Πύργο, τη Καμάρα και τη Ροτόντα. Μεταφερθήκαμε νοερά σε μια πολύ παλιά εποχή και φανταστήκαμε τη Θεσσαλονίκη οχυρωμένη και προφυλαγμένη από τους επίδοξους εχθρούς της. Πήραμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των Μνημείων αυτών στην πάροδο των αιώνων.

Επισκεφθήκαμε επίσης τον ιερό Nαό του Αγίου Δημητρίου, του πολιούχου της πόλης μας. Προσκυνήσαμε με ευλάβεια τη κάρα του Αγίου, θαυμάσαμε τις εικόνες και τα ψηφιδωτά του ναού. Αισθανθήκαμε δέος όταν κατεβήκαμε στην κρύπτη και είδαμε από κοντά το μέρος που ήταν η φυλακή και ο τάφος του Αγίου, όπως επίσης και το σημείο από όπου ανέβλυζε το μύρο.

Η επιστροφή στο Νηπιαγωγείο ήταν γεμάτη από πλούσιες γνώσεις κι εμπειρίες από την επαφή μας με τα δείγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας-τα Μνημεία της Θεσσαλονίκης μας.