Αποχαιρετιστήρια Γιορτή Νηπιαγωγείων και Παιδικού Σταθμού.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή των Νηπιαγωγείων και του Παιδικού Σταθμού «Free Fantasy land» των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου μας.

Το θέμα της φετινής μας γιορτής εμπνευστήκαμε από το Σχέδιο Εργασίας που εκπονήθηκε στα τμήματα του Νηπιαγωγείου και αφορούσε στη γνωριμία των παιδιών με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μνημεία μοναδικής, οικουμενικής αξίας που αποτελούν εθνικό θησαυρό για κάθε χώρα, κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας αλλά και πνευματική την παρακαταθήκη που έθεσε τα θεμέλια του Σύγχρονου Πολιτισμού. Αυτά τα Μνημεία είναι ο κρίκος που μας συνδέει με το παρελθόν και ο οδηγός που καθορίζει την πορεία μας στο μέλλον.

Παιδιά και Εκπαιδευτικοί περιπλανηθήκαμε στον πολιτισμό των Ινδιάνων και στο Μάτσου Πίτσου, των Ινδών και στο Ταζ Μαχάλ, στις πυραμίδες των Αιγυπτίων, στο Σινικό τείχος των Κινέζων, ¨ταξιδέψαμε¨ στο Παρίσι και γνωρίσαμε τον Πύργο του Αϊφελ και φυσικά μαγευτήκαμε από τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και γνωρίσαμε όλα όσα έπρεπε για την Ακρόπολη και τα ευρήματα της Αμφίπολης στη Μακεδονία.

Τα παιδιά μας προσέγγισαν το συγκεκριμένο θέμα με παιγνιώδη τρόπο και μέσα από ποικίλους τομείς δράσης έτσι, ενημερώθηκαν ιστορικά μέσα από σελίδες βιβλίων και ιστοσελίδες του Κυβερνοχώρου για την Αρχιτεκτονική, τις χρονολογίες δημιουργίας αλλά και τους ίδιους τους Δημιουργούς των Μνημείων ενώ ¨ταξίδεψαν¨ στις χώρες που τα φιλοξενούν μέσα από παραμύθια, μουσικές μελωδίες και μαγευτικές εικόνες.

Η δράση πλαισιώθηκε από τα εικαστικά δημιουργήματα των Μνημείων σε τρισδιάστατη μικροκλίμακα. Τις δημιουργίες μας που παρατίθενται σε έκθεση η οποία κοσμεί το φουαγιέ του Γυμνασίου-Λυκείου μας είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν όλοι οι προσκεκλημένοι της καλοκαιρινής γιορτής του Νηπιαγωγείου μας.

Τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων μας σε ρυθμούς μελωδικούς μάγεψαν το κοινό της κατάμεστης αίθουσας με την χορευτικής τους δεινότητα, και τα εντυπωσιακά τους κοστούμια, το οποίο και τα καταχειροκρότησε.

Ο απόηχος αυτού του χειροκροτήματος και τα ενθουσιασμένα μάτια των παιδιών μας ενδυναμώνει την πίστη των Εκπαιδευτηρίων μας στην αρχή ότι κατακτά κανείς μόνο αυτό που αληθινά γνωρίζει και αποτελεί την έμπνευση αλλά και το όραμα των επομένων σχολικών μας δράσεων.