” Το Ασχημόπαπο “.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και των μικρών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Α΄ και Β΄τάξη παρακολούθησαν στο Θέατρο Αριστοτέλειον από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης την παράσταση «Το Ασχημόπαπο» βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η θεατρική παράσταση καθήλωσε τους μικρούς μας μαθητές αποδίδοντας με ένα σύγχρονο, αστείο και συνάμα τρυφερό τρόπο τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός και ταυτόχρονα αποδεκτός από τους άλλους.

Με την υπόκρουση της μαγευτικής μουσικής του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ τα παιδιά μας ξετύλιξαν το κουβάρι του κλασσικού παραμυθιού και αναζήτησαν στα βαθύτερα νοήματα του την αγάπη για τον άλλον αλλά και την ανάγκη της αναζήτησης του αληθινού μας εαυτού.

Η παράσταση ολοκληρώθηκε διαδραστικά με θεατρικό παιχνίδι, εμψυχωτής του οποίου  ήταν ο δημιουργικός θίασος.

Λίγες μέρες πριν την εβδομάδα των Παθών και την Ημέρα της Ανάστασης του Χριστού, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη κατόρθωσαν να μυήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά στο νόημα της Αγάπης, της κατανόησης και της Αποδοχής του άλλου ενώ παράλληλα ζωγράφισαν στα πρόσωπα τους το πλατύ χαμόγελο της αληθινής χαράς και ικανοποίησης.