Επίσκεψη των Νηπίων μικρών στο ΝΟΗΣΙΣ.

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου , τα Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και παρακολούθησαν στη γιγαντοοθόνη του Πλανητάριου τις ψηφιακές προβολές των Εκπαιδευτικών ταινιών «Φεγγαρίσιοι» και «Ένας τυφλός μετράει τ΄ άστρα».

Τα παιδιά μας εντυπωσιάστηκαν τόσο απ΄ τη θολωτή οθόνη που  «αγκάλιαζε» το οπτικό τους πεδίο ανεξάρτητα από τη θέση που είχαν μέσα στην αίθουσα, όσο και από το περιεχόμενο των ίδιων των ταινιών.

Έτσι, άντλησαν σημαντικές πληροφορίες που αποτέλεσαν άλλωστε επιστέγασμα της  ήδη διδαγμένης στο πλαίσιο της Μελέτης του Περιβάλλοντος ενότητας « Διάστημα-Πλανήτες», - για τη θέση του πλανήτη μας αλλά και των άλλων ουράνιων σωμάτων στο Ηλιακό μας σύστημα, για την εναλλαγή μέρας νύχτας ενώ μαγεύτηκαν παρακολουθώντας την προσπάθεια εξερεύνησης άλλων πλανητών και αναζήτηση ζωής σ΄ αυτούς.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγαγιώτη αξιοποιώντας τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων της πόλης μας μέσα από την εκπαιδευτική ενότητα της Μουσειακής Εκπαίδευσης και Αγωγής δείχνουν  ακόμη μια φορά στους μαθητές τους έμπρακτα πως η μάθηση μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το Δημιουργικό παιχνίδι και τη Ψυχαγωγία.