«Τα Αγωνίσματα του Στίβου, Σύνθετα και Ομαδικά»

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας επισκέφτηκαν την έκθεση «Citius, Altius, Fortius» και συμμετείχαν στο Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Τα αγωνίσματα του Στίβου –Σύνθετα και ομαδικά» στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού.

Πρόκειται για μια Εκπαιδευτική δράση προσομοίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία διεξάγεται στους ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για την Ιστορία του Στίβου. Στόχος ήταν να αναδειχθεί η ατμόσφαιρα του Στίβου, να γίνει αναφορά στις διοργανώσεις και τα αγωνίσματα μέσα από τις ιστορίες των αθλητών.

Η ανάγκη κινητικής δράσης των παιδιών ως διαδικασία κατάκτησης της γνώσης οδήγησε στη δημιουργία ενός πλήρως προσομοιωμένου χώρου στίβου.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η άμεση συμμετοχή των παιδιών σε μια σειρά διαφορετικών δραστηριοτήτων, ώστε να αντιληφθούν τη λειτουργία του σώματός τους κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Χωρισμένοι σε ομάδες οι μαθητές, «συναγωνίστηκαν» τόσο σε ομαδικά όσο και σε ατομικό επίπεδο, προάγοντας το φίλαθλο πνεύμα και την έννοια της ευγενούς άμιλλας.

Σε κουλουάρ μήκους 35 μέτρων, ένα σκάμμα 5 μέτρων για άλμα εις μήκος, στρώμα για άλμα εις ύψος, πεδίο ρίψεων σφαίρας αλλά και μηχανήματα μετρήσεων σωματομετρικών χαρακτηριστικών, δημιούργησαν ένα ιδανικό περιβάλλον ανακάλυψης και μάθησης, γύρω από βασικές έννοιες του Αθλητισμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες , οι μικροί αθλητές και οι μικρές αθλήτριες των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης χάρηκαν, αγωνίστηκαν, προσπάθησαν μα πάνω απ΄   όλα απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και φεύγοντας από το Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού κράτησαν τις καλύτερες αναμνήσεις.