Φιλαναγνωσία και Παιδική Λογοτεχνία.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, είχαμε τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσουμε στο Σχολείο μας τη συγγραφέα της παιδική λογοτεχνίας κα. Γ. Λάττα.

Η κα Γ. Λάττα είναι απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., εξειδικευμένη στα ΜΜΕ, στην ειδική αγωγή και στην Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Είναι εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν γονείς, παιδιά, και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη συγγραφέα από κοντά, να συζητήσουν μαζί τη και να τη ρωτήσουν για τα βιβλία της .

Η συγγραφέας παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο στους μαθητές μας τους ήρωες των βιβλίων της κεντρίζοντας από την αρχή το ενδιαφέρον τους. Αφηγήθηκε με ζωντάνια τις περιπέτειές τους και προέβαλε με αποτελεσματικό τρόπο σπουδαία μηνύματα για την παιδική καθημερινότητα και τον χαρακτήρα των παιδιών και μοίρασε απλόχερα συμβουλές σωστής συμπεριφοράς. Επισήμανε την αξία της φιλαγνωσίας, τον πολύτιμο ρόλο των βιβλίων στη διαμόρφωση και την εξέλιξη ενός ανθρώπου και έδωσε πολλά ερεθίσματα στα παιδιά για τη σωστή προσέγγιση κα ενασχόληση με το παιδικό βιβλίο.

Όλοι σαν μια παρέα παίξαμε ενδιαφέροντα μουσικοκινητικά παιχνίδια, λύσαμε αινίγματα, χορέψαμε με τη μουσική των CD  των βιβλίων και αυτοσχεδιάσαμε περνώντας ευχάριστα και μαθαίνοντας παράλληλα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα!

Οι εντυπώσεις που άφησε σε όλους μας η γνωριμία με την κ. Γ. Λάττα ήταν άριστες. Πλησίασε με εξαίρετο τρόπο τα παιδιά, κέρδισε το ενδιαφέρον τους και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας σε μια εποικοδομητική συζήτηση και παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια, που στόχο είχαν να τα διδάξουν και να τα διασκεδάσουν. Τέλος τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια μοναδική αφιέρωση από την κυρία Λάττα πάνω στα καινούρια τους βιβλία. Ανυπομονούμε όλοι για την επόμενη συνάντησή μας!