¨Για ένα κλαδί ελιάς…¨

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια παγκόσμια και πανανθρώπινη αθλητική γιορτή, η οποία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ευαισθητοποίησης των παιδιών του Νηπιαγωγείου σε θέματα Ολυμπισμού.

Η προσέγγιση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα βιωματικό Σχέδιο Εργασίας το οποίο είχε σαν στόχο τη μύηση των παιδιών στην ιστορία, στις αξίες και στα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου εργασίας και συγκεκριμένα στον τομέα της Μουσειακής Εκπαίδευσης και Αγωγής, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν την έκθεση: ¨Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα¨ στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Για ένα κλαδί ελιάς¨. Η έκθεση αυτή είναι μια διαδραστική πρόκληση για τα παιδιά, βασιζόμενη στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος και της απαίτησης για σωματική συμμετοχή. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα Αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας και ζωγράφισαν το αγαπημένο τους Ολυμπιακό άθλημα πάνω σε αγγεία. Ζωντάνεψαν το άθλημα του ακοντισμού και οι μικροί Ολυμπιονίκες ανέβηκαν με περηφάνια στο βάθρο για να στεφθούν με το έπαθλο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων: ¨Ένα κλαδί ελιάς¨, τον Κότινο.

Το βιωματικό αυτό σχέδιο εργασίας έφερε τους μικρούς μαθητές μας κοντά στον Αθλητισμό και Ολυμπιακά αθλήματα, μεταλαμπαδεύοντας την ιδέα του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ και τις αξίες της ισότητας της αλληλεγγύης και του σεβασμού, αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδους.