Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ όπου παρακολούθησαν δύο προβολές.

Στην αίθουσα του Πλανητάριου προβλήθηκε η ταινία ¨Η Γη και εγώ¨ η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία. Παρουσιάζει με απλό τρόπο σύνθετα ζητήματα και επιστημονικά δεδομένα με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικών τάσεων.

Παρουσιάζονται τα σύγχρονα οξυμένα προβλήματα του πλανήτη Γη που απορρέουν από τις ενέργειες του ανθρώπου. Οι  καθημερινές ανάγκες του τον οδηγούν στην αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, με αποτέλεσμα την καταστροφή των δασών, τη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, το λιώσιμο των πάγων στου πόλους, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την ερημοποίηση και τις πλημμύρες που απειλούν διάφορες περιοχές της γης. Η ανακύκλωση υλικών αποτελεί μια άριστη εναλλακτική επιλογή προστασίας του περιβάλλοντος. Καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση του πλανήτη αρκεί να σκεφτεί την ευθύνη που του αναλογεί.

Στο Κοσμοθέατρο προβλήθηκε η ταινία «Bugs-Περιπέτεια στο Τροπικό Δάσος» όπου παρακολουθήσαμε τη ζωή των εντόμων που θεωρούνται φροντιστές του πλανήτη, ένας ρόλος ιδιαίτερα σημαντικός. Κάμπιες, παπίλιο, χερόντουλα, πεταλούδες, σκαθάρια και 40 διαφορετικά έντομα διαδραματίζουν το δικό τους αξιόλογο ρόλο στη Γη. Οι μαθητές γνώρισαν τη συναρπαστική ζωή των εντόμων αυτών στη ζούγκλα του Βόρνεο και διαπίστωσαν τη σοφή δομή και συνέχεια της τροφικής αλυσίδας.

Οι μαθητές έφυγαν από το ΝΟΗΣΙΣ με τις καλύτερες όπως πάντα εντυπώσεις.