¨Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά¨.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και των μικρών τάξεων Α΄ και Β΄ Δημοτικού, είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ¨Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά¨, από την Παιδική Σκηνή «Νεφέλες» που ανέβασε ειδικά για τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, στο θέατρο του Δημοτικού μας Σχολείου.

Ο δημιουργικός θίασος μάγεψε  και καθήλωσε του μικρούς μας μαθητές με τις εξαιρετικές ερμηνείες αλλά και με την πρωτότυπη σκηνοθετική του γραμμή καθώς στην πλοκή του έργου συμμετείχαν ενεργά με έξυπνους και αστείους διαλόγους ως ηθοποιοί, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ήταν μια ξεκαρδιστική παράσταση γεμάτη άφθονο γέλιο, ωραία σκηνικά και κουστούμια εποχής η μοναδικής αισθητικής παράσταση.

Τα παιδιά μας έτσι, μυήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στη θεατρική αγωγή ενώ ταξίδεψαν, διασκέδασαν και ψυχαγωγήθηκαν στον κόσμο των παραμυθιών. Άλλωστε τα κλασικά παραμύθια κατορθώνουν πάντα μ΄ έναν μαγικό τρόπο να μπουν στις καρδιές των παιδιών και να τους διδάξουν αξίες σημαντικές για τη ζωή.

Παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη παράσταση τα παιδιά ένιωσαν την αξία της ειλικρίνειας και της εντιμότητας που πρέπει να υπάρχει στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη τιμώντας τη μέρα των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον καθιερωμένο εκκλησιασμό και τις ομιλίες για  τη ζωή και τη δράση των προστατών των γραμμάτων, αφιέρωσαν τη σημερινή μέρα στη θεατρική παιδεία των μαθητών μας, συνεχίζοντας την Ελληνική παράδοση που θεωρεί το θέατρο ύψιστο μοχλό μόρφωσης και καλλιέργειας του  ανθρώπινου πνεύματος.