Η Χρυσή Ολυμπιονίκης επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Την Τρίτη 02-12 η Κ. Βούλα Πατουλίδου – ως επίσημη καλεσμένη των μαθητών της Δ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας – με αφορμή την ενότητα «Πρόσωπα της πόλης μας» του project : «Θεσσαλονίκη … ο τόπος μας» μίλησε στους μαθητές του Δημοτικού μας. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων των Ολυμπιακών αγώνων της Βαρκελώνης το 1992 αποτελεί πρόσωπο σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς με τη νίκη της απέναντι στα μεγαθήρια του παγκόσμιου στίβου απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν έχει κάποιος ισχυρή θέληση, είναι αφοσιωμένος στον στόχο του και εργάζεται με υπομονή και επιμονή να τον πετύχει.

Η κ. Β. Πατουλίδου μάγεψε τους μαθητές μας με τον λόγο της, κέντρισε το ενδιαφέρον τους διηγούμενη με απλότητα και παραστατικότητα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της και την Ελλάδα. Τους προέτρεψε να μην επαναπαύονται, να αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους, όσες αποτυχίες και όσα εμπόδια και αν συναντήσουν.

Επιπλέον ως ενεργό μέλος στα κοινά της Περιφέρειάς μας (Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας) μίλησε για την προσφορά του Εθελοντισμού, τονίζοντας ότι είναι μια στάση ζωής που δρα εποικοδομητικά στην κοινωνία, καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Τέλος τα παιδιά συνεπαρμένα και ενθουσιασμένα της απηύθυναν ερωτήσεις για την πορεία της ως αθλήτρια, ζωντάνεψαν μνήμες από τις ένδοξες μέρες της ως ολυμπιονίκη, φωτογραφήθηκαν μαζί της εκφράζοντας το θαυμασμό τους σε ένα τόσο σημαίνον πρόσωπο της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Την ευχαριστούμε για την προσφορά της  ως  αθλήτρια, αλλά πάνω από όλα ως άνθρωπο. Ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει το σημαντικό της έργο με την ίδια δύναμη και με τον ίδιο ζήλο, γιατί τέτοιου είδους ενεργά άτομα, όπως την κ. Β. Πατουλίδου, η κοινωνία μας τα έχει πραγματικά ανάγκη. Για την Ελλάδα μας…!!!