«Όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο!»

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησαν στην Παιδική Σκηνή του «Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης» στην αίθουσα θεάτρου Ολύμπιον την παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά μαξιλάρια» ένα από τα πιο επιτυχημένα και επίκαιρα παραμύθια. Η παράσταση ταυτισμένη με το πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα σε όλους: «Όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο!»

Τα παιδιά σάλπαραν με το πλοίο του ουράνιου τόξου στη χώρα του μύθου και της φαντασίας. Συνταξιδέψανε με αχώριστους φίλους την περιπέτεια, τα όνειρα και την αθωότητα. Γνωρίστηκαν με αξίες, ήθη και ιδανικά που αξίζει να μπολιάσει κανείς μέσα του για να πολεμήσει τους «δράκους» της ζωής του. Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένα πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς, γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη και του Αισώπου, που επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα από τους μύθους και να τις ωθεί στον κόσμο των ονείρων, τον μοναδικό κόσμο όπου κανείς δεν επεμβαίνει και δεν μπορεί να περιορίσει.

Μια χώρα χωρίς ουρανό. Ένας άπληστος άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό. Ένας καταχθόνιος μυστικοσύμβουλος. Ένας νόμος που καταργεί τις Απόκριες, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές. Ένας ύπουλος αρχιμάγος. Μία παπαρούνα κατακόκκινη και χιλιάδες μαξιλάρια που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να στερήσουν τον κόσμο από τα όνειρά του. Αλλά τα όνειρα σβήνουν έτσι εύκολα; Τι γίνεται όταν έχεις ν΄ αντιμετωπίσεις τη φαντασία, την αγάπη για ζωή, τη θέληση και τη μαχητικότητα των παιδιών;

Μία από τις κορυφαίες ιστορίες του πολυβραβευμένου σύγχρονου Έλληνα παραμυθά: καλογραμμένη, χαριτωμένη, διασκεδαστική αλλά ταυτόχρονα σοβαρή και πάντα επίκαιρη δοσμένη με ευφάνταστο τρόπο στο θεατρικό σανίδι, άγγιξε την καρδιά και το μυαλό και ενθουσίασε τους έμπειρους και απαιτητικούς μας θεατές. Μια παράσταση που τους έμαθε πως ό,τι και αν γίνει κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε.