Αποταμίευση, μία διαχρονική αξία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου αλλά και τα ογδοηκοστά γενέθλια του κουμπαρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, επισκέφθηκε σήμερα το Σχολείο μας ο εκπρόσωπος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Χαραλαμπίδης και μίλησε στους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού για την αξία της αποταμίευσης.

Ο κουμπαράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο σύμβολο της αποταμίευσης στην Ελλάδα, κλείνει φέτος 80 χρόνια ζωής. Είναι εδώ και 80 χρόνια παρών δίπλα μας για να βοηθήσει να συνεχιστούν από γενιά σε γενιά οι αξίες της αποταμίευσης. Επιπλέον για να θυμίζει και να δείχνει καθημερινά σε μικρούς και μεγάλους πώς με τις δικές τους δυνάμεις με υπομονή και επιμονή μπορούν να κάνουν το όνειρο και τους στόχους τους πραγματικότητα και πως να εκτιμούν τα αγαθά που δεν αποκτούνται εύκολα.

Στο τέλος της συνάντησης δόθηκε σε κάθε παιδί ένα βιβλίο με τίτλο ¨Η Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος¨ και ένας κουμπαράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την ευχή σύντομα να μυηθούν στη διαδικασία της Αποταμίευσης και να καρπωθούν τα οφέλη της.