Η Σοκολάτα δε μας παιδεύει… μας εκπαιδεύει!

Την Τετάρτη 29/10/2014, οι μαθητές της Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκεφτήκαν το Μουσείο και Εργοστάσιο της Σοκολάτας στη Δ.Ε.Θ.

Ξεκινώντας από το Μουσείο αρχικά οι μαθητές μας έκαναν μια απολαυστική περιήγηση στον λαχταριστό κόσμο του κακάο και τη σοκολάτας. Έμαθαν για το εξωτικό κακαόδεντρο, είδαν αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων και ένιωσαν με τεχνικές προσομοίωσης τις συνθήκες της πραγματικής Ζούγκλας του Αμαζονίου, όπου ευδοκιμεί το κακαόδεντρο.

Παρακολούθησαν βήμα-βήμα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας της σοκολάτας. Γεύτηκαν μπισκότα βουτηγμένα στο λαχταριστό σιντριβάνι της σοκολάτας και είδαν ένα εντυπωσιακό Σοκολατένιο Πείραμα από τον επιστήμονα Δρ.Κουβερτούρα.

Στη συνέχεια  μεταφέρθηκαν με τη μηχανή του χρόνου, μέσα από έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο στη χώρα της Σοκολάτας.

Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης, παρέα με τον καθηγητή Choco Dottove ,  μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για τις ιδιαίτερες ιδιότητες της σοκολάτας.

Τέλος ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης που φιλοξενεί γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και διάφορα αντικείμενα και έργα τέχνης  φτιαγμένα από σοκολάτα.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το πιο… σοκολατένιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ζωής τους.