Γεύσεις αγνές… μυρωδιές παιδικές!

Τα παιδιά των Νηπίων μικρών ταξίδεψαν στον χρόνο και στην παράδοση μέσα από ένα σχέδιο εργασίας που αφορούσε το ¨το ψωμί¨.

Έτσι, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη πια τεχνολογία και τον διαδραστικό μας πίνακα γνωρίσαμε όλη τη διαδικασία, από το όργωμα και τη σπορά μέχρι τον θερισμό και το άλεσμα του σιταριού στο χθες και σήμερα. Με τα παιδιά μας επισκεφθήκαμε γειτονικό φούρνο και μάθαμε από κοντά για τους σύγχρονους τρόπους παρασκευής του ψωμιού ενώ παράλληλα φτιάξαμε και οι ίδιοι  ως άλλοι μικροί αρτοποιοί ψωμί στις τάξεις μας.

Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με τη μαγιά και το ζυμάρι ενώ εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας με καινούριες λέξεις που αφορούν το ψωμί, παίξαμε αισθητηριακά παιχνίδια και δημιουργήσαμε σύνολα και αντιστοιχίες με διάφορα αρτοποιήματα.

Η διαδρομή μας όμως στον μαγικό κόσμο του ζυμαριού δεν τελείωσε εδώ καθώς επαναδημιουργήσαμε με τη μορφή παζλ αυτή τη φορά ¨τα ψωμιά¨ του διάσημου ζωγράφου Ν.Γύζη.

Παίξαμε, ανακαλύψαμε, πειραματιστήκαμε, γνωρίσαμε, δημιουργήσαμε και περιπλανηθήκαμε σε γεύσεις και μυρωδιές φρέσκου, ροδοψημένου ψωμιού που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη της πιο αθώας και αγνής μας ηλικίας, της παιδικής.

Ελληνικα