Σκύψε, Καλύψου, Προστατέψου, Κρατήσου!

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου γιορτάζεται Διεθνώς η Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών. Φυσικές περιβαλλοντικές και τεχνολογικές καταστροφές συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον πλανήτη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων μας, παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των συνεπειών ενός Σεισμού και πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας. Συμμετέχοντας σε μια σειρά παιχνιδιών εξοικειώθηκαν με τους τρόπους προστασίας σε περίπτωση σεισμού.

Οι δραστηριότητες κορυφώθηκαν με την άσκηση Σεισμικής  προστασίας στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές. Στόχος της άσκησης είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στους τρόπους πρόληψης κι αντιμετώπισης ενός τέτοιου φυσικού φαινομένου. Βασική προϋπόθεση είναι: η συζήτηση και η επισήμανση για να είναι οι χώροι μας ασφαλείς, η διατήρηση της ψυχραιμίας, η αποφυγή του πανικού, η προστασία του εαυτού μας, η τάξη και η ασφαλής  απομάκρυνση των παιδιών από το κτίριο ή  από οποιοδήποτε άλλο οίκημα βρίσκονται.

Οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν άψογα στις υποδείξεις των έμπειρων Νηπιαγωγών και βοηθών τους.