Μια γλυκιά σοκολατένια εμπειρία!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το ¨Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας¨ στη Δ.Ε.Θ.

Συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση με την εκπαίδευση.

Στην πρωτόγνωρη αυτή περιήγηση ανακάλυψαν τα μυστικά της σοκολάτας και του κακάο, του πολιτισμού και της ιστορίας άλλων λαών και άγγιξαν αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων του εξωτικού κακαόδεντρου.

Τα παιδιά ένιωσαν τη ζέστη και την αποπνικτική υγρασία της ζούγκλας του Αμαζονίου, με συνθήκες προσομοίωσης. Παρακολούθησαν, μέσα στην ξύλινη μεγάλη καλύβα του Αμαζονίου, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα την πορεία του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη.

Συμμετείχαν στο εργαστήρι σοκολάτας στα στάδια παραγωγής και συσκευασίας της σοκολάτας, άγγιξαν, δημιούργησαν σοκολατάκια και … φυσικά δοκίμασαν ενώ στο εργαστήρι μπισκότου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του μπισκότου.

Στο εργαστήρι γαλακτοκομικών γνώρισαν και χάιδεψαν τη χαμογελαστή αγελάδα και γεύτηκαν το δροσιστικό παγωτό της.

Στον ποιοτικό έλεγχο, τα παιδιά έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν όταν αγοράζουν σοκολάτα και παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο πείραμα.

Με τη Μηχανή του Χρόνου, μεταφέρθηκαν στα μέρη που ταξίδεψε και η σοκολάτα μέσα από ένα δαιδαλώδη Λαβύρινθο. Στην άκρη τους περίμενε το μεγάλο μυστικό, ο Καταρράκτης Σοκολάτας με τόνους πραγματικής σοκολάτας να ρέει μπροστά στα μάτια τους.

Στο Μουσείο θαύμασαν από κοντά γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής , έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και κόμικς με θέμα τη σοκολάτα.

Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης, ο γιατρός τους έδωσε συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, την υγεία του στόματος και για τις ιδιότητες της σοκολάτας.

Στην πρωτόγνωρη αυτή περιήγηση στο Εργοστάσιο και στο Μουσείο Σοκολάτας τα παιδιά παρακολούθησαν, έμαθαν, δημιούργησαν, άγγιξαν, δοκίμασαν κι αποχώρησαν ενθουσιασμένα από αυτή την αξέχαστη, βιωματική, διδακτική και γευστική επίσκεψη.