Επίσκεψη της Ε΄ στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη.

Με αφορμή την επίσκεψη και τη δημιουργία βίντεο για την προστασία της λίμνης Κερκίνης, οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, δύο λίμνες του νομού Θεσσαλονίκης, που πριν εκατομμύρια χρόνια ήταν μια ενιαία λίμνη.

Η λίμνη Κορώνεια , «τύποις» πλέον λίμνη αφού δεν έχει καθόλου νερό και ζωή είναι μια νεκρή και έρημη περιοχή – προκάλεσε έκπληξη και απογοήτευση στους  μαθητές. Αναρωτιόνταν τι προκάλεσε την τραγική αυτή οικολογική καταστροφή και αν υπάρχει ελπίδα να αποκατασταθεί ποτέ. Την απογοήτευσή τους και τη θλιβερή εικόνα  διαδέχτηκε το χαμόγελο και η ανακούφιση, όταν αντίκρισαν τα ήρεμα γεμάτα πολλά νερά της λίμνης Βόλβης. Η εκτεταμένη επιφάνεια της λίμνης με τις πολυσχιδείς ακτογραμμές και την αντανάκλαση του ουρανού γέμισαν με όμορφες εικόνες τα παιδικά μάτια. Ενθουσιάστηκαν με το εκπληκτικό τοπίο, απόλαυσαν την ξενάγηση, έκαναν ορνιθοπαρατήρηση και έπαιξαν κάτω από τεράστια πλατάνια κοντά στη λίμνη στην περιοχή της Ρεντίνας.

Η εναλλαγή των εικόνων στην Περιβαλλοντική αυτή δράση δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα, προβλημάτισε και ενθουσίασε. Η εναλλαγή προσελκύει πάντα το ενδιαφέρον και αυτό διαφάνηκε στα πρόσωπα των παιδιών μας.