Μουσειακή Εκπαίδευση και Αγωγή για το Νηπιαγωγείο μας.

Στο πλαίσιο της Μουσειακής Εκπαίδευσης και της γνωριμίας των μαθητών  του Νηπιαγωγείου μας με τα Μουσεία της πόλης μας ,τα παιδιά μας επισκέφτηκαν άλλο ένα Μουσείο το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και γνώρισαν τον Πολιτισμό της Μακεδονίας από την Παλαιολιθική εποχή έως την ύστερη Αρχαιότητα.

Είδαν το Προϊστορικό νοικοκυριό μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου: μελανόφορα και ερυθρόμορφα αγγεία διαφόρων χρήσεων και μεγεθών, αντικείμενα καθημερινής χρήσης ,εργαλεία διαφόρων επαγγελματιών…

Η ιστορία του ισχυρού Μακεδονικού βασιλείου και της Θεσσαλονίκης ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια  τους μέσα από ψηφιδωτά δάπεδα, τάφους με ανάγλυφες παραστάσεις, μαρμάρινα  αρχιτεκτονικά μέλη , επιγραφές και γλυπτά.

Τα αριστουργήματα από χρυσό και ασήμι : κοσμήματα, στεφάνια, νομίσματα, μάσκες υποδηλώνουν την παραγωγή και τη σημασία του χρυσού για τον Πολιτισμό εκείνης της εποχής και εντυπωσίασαν ιδιαίτερα  τα μικρά παιδιά.

Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία ανακαλύψαμε τη μεγάλη διαδρομή που διατρέχει η πολιτισμική μας κληρονομιά μέσα στο χρόνο και έχει ζωή πολλών χιλιάδων ετών.