Μουσειακή Εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο μας!

Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο με συνεχή και συγκλονιστική ιστορία 23 και πλέον αιώνων. Άντεξε και μεγαλούργησε παρά τις μεγάλες απειλές που γνώρισε και τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Η περιήγηση που πραγματοποιήθηκε στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης μετέφερε νοερά τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας σε παλιές και αλλιώτικες εποχές.

Ξεκινήσαμε από το σύμβολο της πόλης του Θερμαϊκού, τον Λευκό Πύργο που συνεχίζει να στέκει αναλλοίωτος σαν φάρος φωτεινός στο πέρασμα των χρόνων. Θαυμάσαμε την αψίδα του Γαλερίου, την Καμάρα κι εντυπωσιαστήκαμε από την πρωτότυπη αρχιτεκτονική της Ροτόντας. Ακολουθήσαμε τον δρόμο των Bυζαντινών τειχών που περιέβαλλαν κάποτε την πόλη μας και καταλήξαμε στο ψηλότερο σημείο τους, το Επταπύργιο.

Περνώντας αβίαστα κι ευχάριστα από την αρχαία Θεσσαλονίκη στη Bυζαντινή πόλη, καταλήξαμε στον ναό του προστάτη της πόλης μας, τον Άγιο Δημήτριο. Στο εσωτερικό του επιβλητικού ναού θαυμάσαμε τα υπέροχα ψηφιδωτά και τις αγιογραφίες, κατεβήκαμε στην κρύπτη και γνωρίσαμε την ιστορία του πολιούχου Αγίου Δημητρίου μας.

Το ταξίδι μας στον χρόνο, η πορεία ανάμεσα σε ήρωες και αγίους τόνωσε την αγάπη των παιδιών για την ιδιαίτερη πατρίδα της καρδιάς μας, τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας.