Όλοι μαζί πρέπει να φροντίζουμε το Περιβάλλον μας!

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που σαν σκοπό έχει τη συνειδητοποίηση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα περιβαλλοντικά ζητήματα, οι μικροί μαθητές μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα της «Πράσινης Εβδομάδας» με θέμα: ¨Προστατεύω τα Δάση - Ανακυκλώνω το Χαρτί¨.

Με παλιές εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά έντυπα χαρτιά περιτυλίγματος και με τη ¨Συσκευή Ανακύκλωσης¨ τα παιδιά ακολούθησαν βήμα-βήμα όλα τα στάδια μετατροπής τους σε ανακυκλωμένο χαρτί.

Χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους έφτιαξαν διάφορες κατασκευές συνειδητοποιώντας ότι τελικά τίποτα δεν είναι άχρηστο.

Το πρόγραμμα αυτό βοήθησε τα παιδιά να αποκτήσουν θετική στάση και οικολογική συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον. Να αναγνωρίζουν ποια προϊόντα ανακυκλώνονται και να τα ξαναχρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους. Τέλος να κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης και πώς αυτή συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μικροί μαθητές κατάλαβαν ότι,όλοι μαζί πρέπει να φροντίζουμε τον Πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές.