Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αρχικά συμμετείχαν στο πολύ ενδιαφέρον και άρτια,επιστημονικά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αιγαίον-η γέννηση ενός Αρχιπελάγους". Αυτό περιλάμβανε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού που στόχο είχε να γνωρίσουν τα παιδιά-μέσα από τη μελέτη απολιθωμάτων-τη βιοποικιλότητα φυτών και θηλαστικών στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων.Αναζητώντας τις απαντήσεις γρίφων,ανακάλυψαν την ταυτότητα προϊστορικών φυτών και ζώων,τοποθετώντας τα παράλληλα στον χώρο και στον χρόνο. Απέκτησαν έτσι σπουδαίες γνώσεις για τη γέννηση του Αρχιπελάγους του Αιγαίου και για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελλαδικού χώρου μετά από τις ανακατατάξεις των γεωγραφικών πλακών.

Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία ¨Δαρβίνος - Η εξέλιξη των ειδών¨. Μέσα από ένα συναρπαστικό τρισδιάστατο ταξίδι γνώρισαν την εξέλιξη των ειδών μέσα από τα μάτια του Κάρολου Δαρβίνου, ο οποίος μετά από μακρόχρονες παρατηρήσεις και επιστημονικές έρευνες σε πολλά μέρη του κόσμου κατέληξε στη θεωρία του για την καταγωγή των ειδών και για τη φυσική επιλογή.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα των εκπαιδευτικών εγχειριδίων σε κάθε μαθητή για καλύτερη εμπέδωση όσων είδε και άκουσε. Ήταν μία αξιόλογη εκπαιδευτική επίσκεψη που άφησε σε όλους μόνο θετικές εντυπώσεις.

Ελληνικα