Ενημέρωση για το φαινόμενο του Εκφοβισμού και της Bίας.

Οι πόρτες των Δικαστηρίων άνοιξαν διάπλατα και η Δικαιοσύνη αγκάλιασε τους μαθητές της Ε΄τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας για να τους δείξει ότι ο Νόμος και η Πολιτεία είναι πάντα δίπλα τους,αρωγός και συμπαραστάτης στην πορεία τους.

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων κ. Κωστίδου-Σιδηροπούλου Μ. υποδέχτηκε τους μαθητές ,τους ξενάγησε στο χώρο των Δικαστηρίων και τους εξήγησε βασικές έννοιες δικαιοσύνης και πως αυτή απονέμεται.Στη συνέχεια οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης,όπου συζήτησε μαζί τους για το θέμα της νεανικής παραβατικότητας και ειδικότερα για τον εκφοβισμό και τη βία των μαθητών από συνομίληκούς τους στο Σχολείο,στη γειτονιά,στο δρόμο αλλά και στο διαδίκτυο.Δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες τις οποίες απάντησε και έλυσε τις απορίες τους.Με χαρά διαπίστωσε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν το θέμα με σοβαρότηταα και υπευθυνότητα χάρη στην εκπαιδευτική προσέγγιση του Σχολείου μας,ενώ ταυτόχρονα είναι πρόθυμα να συζητούν σοβαρά και με ειλικρίνεια τα θέματα που τους απασχολούν.

Οδήγησε τους μαθητές στην αίθουσα εκδίκασης των υποθέσεων ανηλίκων,όπου συνομίλησε μαζί τους και τα ενημέρωσε για τον τρόπο αντιμετώπισης των παραβατικών νέων και πως η Πολιτεία φροντίζει για την καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση αυτών ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη.