” Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο 2014!”

Ημερίδες γυμνασίου, λογότυπο των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη

Για το φετινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 το Δίκτυο INSAFE αποφάσισε μια πολύ σημαντική θεματική που παράλληλα αποτελεί και το φετινό σύνθημα: την τεράστια σημασία της συνένωσης των δυνάμεων όλων μας για να κάνουμε το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος «Let’s create a better internet together”.

Όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσω της σωστής μας συμπεριφοράς online, της γνώσης και εφαρμογής των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών μας, της διαπαιδαγώγησης των νέων χρηστών γύρω από την ηθική, ασφαλή και με μέτρο χρήση του Διαδικτύου, της ύπαρξης ποιοτικού περιεχομένου και της προώθησης του δημιουργικού Διαδικτύου ως εργαλείου για την καλυτέρευση της καθημερινής μας ζωής, της καταγγελίας παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς στους εικονικούς κόσμους.

Όπως κάθε χρόνο, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα, μας προσκαλεί να δράσουμε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημα της: «Όλοι μαζί , για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Προσκαλέσαμε τους μαθητές μας και δημιούργησαν έως οκτάστιχα ποιήματα που αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου για όλους. Τα δύο πιο εύστοχα-μοναδικά ποιήματα (ο μέγιστος αριθμός ανά σχολείο) από το Σχολείο μας στάλθηκαν ηλεκτρονικά και θα αναρτηθούν έντυπα στο φουαγιέ της κεντρικής εκδήλωσης της ημέρας εκείνης στην Αθήνα. Όλα τα υπόλοιπα ποιήματα των μαθητών μας είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

"ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΩ"

Ιστοί και σύνδεσμοι σε μια οθόνη με καλούν να δικτυωθώ.

Ένας κυβερνοχώρος  που αν δεν προσέξω, ίσως χαθώ!

Φίλοι δικοί μου αλλά και ξένοι προσπαθούν εικονικά

να μάθουν πράγματα για μένα  διαδικτυακά.

Θέλω να παίξω, να ενημερωθώ

μα δεν ξεχνώ να μη χαθώ

αυτό δεν είναι το πραγματικό!

Πιάχας Β. από το Στ1

"Η ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ"

Όταν στον εικονικό κόσμο μπαίνεις

από φίλους δεν προφταίνεις

παιχνίδια εδώ, βίντεο εκεί

την συνετή σου σκέψη έχεις χάσει στην στιγμή,

μα στην πραγματικότητα

έχει πάρει θέση η νευρικότητα ,

φωνές εδώ, εικόνες εκεί

την καθημερινότητά σου, την έχεις στερηθεί!

Αρμούτη Μ., Μιχαηλίδης Μ., από το Στ2

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακός Εκφοβισμός – Εθισμός στο Διαδίκτυο» στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Οι καθηγήτριες  του Σχολείου κ.κ Μιτζάλη Μ., Παπαδοπούλου Ε. και Τζοτζουδάκη Δ. θα τοποθετηθούν επάνω σε Θέματα Διαδικτυακού Εκφοβισμού και Καλών Τρόπων κατά τη χρήση Ιστοτόπων  Κοινωνικής Δικτύωσης. Επίσημος προσκεκλημένος ο Δρ. Νταφούλης Βάιος Παιδοψυχίατρος, Επιμελητής A΄ Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ. που μέσα από τις εμπειρίες του και από τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά, θα μας ενημερώσει για όλες τις διαστάσεις  του  θέματος ¨Εθισμός  στο Διαδίκτυο¨.