Σε κλίμα έντονης συγκίνησης ο αποχαιρετισμός της γ΄ Λυκείου …

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, ολοκληρώθηκε  ένας  εξαετής κύκλος μοναδικών στιγμών στα  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ για τους  αποφοίτους της γ΄ Λυκείου Σχολικού Έτους 2023-2024,  με μία λαμπρή εκδήλωση στον εορταστικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο.

Οι απόφοιτοι των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ, φόρεσαν τα γιορτινά τους και μέσα σε μια  φαντασμαγορική, επετειακή  βραδιά  ήχου,  φωτός και ευχών,  αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τα όμορφα  μαθητικά τους χρόνια. Γεμάτοι χαρά, νοσταλγία και αναμνήσεις παρακολούθησαν καθηλωμένοι τη μαθητική τους ζωή να ξαναζωντανεύει μέσα από την εικόνα, σαν κινηματογραφική ταινία. Γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί βίωσαν  συγκλονισμένοι αυτή τη μοναδική, ξεχωριστή γιορτή!

Ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, κ. Αθ. Φρυγανιώτης εκφώνησε αποχαιρετιστήριο λόγο στους αποφοίτους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν ως άνθρωποι-δημιουργοί να εμπλουτίζουν την ενήλικη πλέον ζωής τους με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες διαφυλάσσοντας στο ακέραιο το ήθος και την καλλιέργεια που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο που έχει ολοκληρώσει έναν επιτυχημένο  κύκλο  πορείας 70 χρόνων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Π. Φρυγανιώτης  και η  κ. Χ. Φρυγανιώτη απένειμαν ονομαστικές τιμητικές πλακέτες στους αποφοίτους, οι οποίες σηματοδότησαν την ολοκλήρωση της σχολικής τους ζωής.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων της γ΄ Λυκείου, ο κ. Γ. Γαλατάς (γ΄1), η κ. Ε. Καρατζιούλα (γ΄2) και η κ. Γ. Βαγιωνά (γ΄3) αποχαιρέτησαν τα παιδιά εκφράζοντας συναισθήματα και σκέψεις εκ μέρους του Συλλόγου καθηγητών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Ακολούθησαν οι αποχαιρετιστήριοι λόγοι των τέως σημαιοφόρων, της κ. Ζ. Αραμπατζή, της κ.  Κ. Καραμάνη, της κ.  Μ. Ξενίδου και της κ.  Β. Σπανού, οι οποίοι μέσα από μια προσωπική και έντονα συναισθηματική κατάθεση ψυχής, αποτύπωσαν τα βιώματά και τις εμπειρίες  τους από τη φοίτησή τους στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους   οι οποίοι  τους χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

Οι απόφοιτοί μας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θυμήθηκαν όσα έζησαν στη μακρόχρονη σχολική τους πορεία στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων, μέσα από στιγμιότυπα μιας  ταινίας - αφιέρωμα  με τίτλο: «Άνθρωπος…Ατελείωτη Λέξη», την οποία δημιούργησε το Σχολείο  με αμέριστη  αγάπη  για εκείνους.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της οργάνωσης και επιμέλειας της τελετής αποφοίτησης των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ  ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ  κ. Ε. Θεοδώρου,  κ. Σ. Ντούρου και κ. Β. Χατζηαλεξίου ευχήθηκαν  μελωδικά  από καρδιάς στους αποφοίτους  του  σχολικού έτους 2023-2024: …να αξιοποιούν με δημιουργικότητα  τη γνώση που κατέκτησαν ως καθημερινό σχολικό  βίωμα …

…να ανακαλύπτουν τη σπουδαιότητα   της δημιουργίας και έτσι να πορεύονται ατελείωτα…

…να αναζητούν μέσα τους τον ίδιο τον άνθρωπο που δίνει νόημα στον κόσμο, έναν κόσμο πολύμορφο στον χώρο και στον χρόνο…

…να μάχονται για το «εμείς» και όχι για το «εγώ» γιατί σε αυτόν τον κόσμο , που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους …

…να ζουν μοναδικές στιγμές με τη δύναμη της αγάπης , της αλήθειας και της ελευθερίας, γιατί η ζωή είναι στιγμές που  κρατούν όσο τις  διατηρούν στο μυαλό και την καρδιά τους…

Ως Άνθρωποι- δημιουργοί  ας γράψουν, λοιπόν , τις δικές τους μοναδικές και ξεχωριστές ιστορίες , αφήνοντας το  δικό τους αποτύπωμα  στο θησαυροφυλάκιο της ζωής! 

Αξίζει, επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά  τους κ.κ. Φ. Μπογιατζόγλου, Σ. Παγκούτσου, την κ. Ελπίδα  Παπαδοπούλου και τους κ.κ. Θ. Τσιόγκα και  Ελ. Χατζηκυριακίδη για τη συμβολή τους στην άρτια και επιτυχή διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής αποχαιρετισμού των αποφοίτων μας.

Δείτε εδώ αποσπάσματα από την επετειακή βραδιά