Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παραδίδοντας το βελούδινο πουγκί του αποχωρισμού αποφοιτούν «εντέχνως»!

Πάντοτε οι τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς έχουν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Είναι μέρες φόρτισης και συγκίνησης τόσο για τους διδάσκοντες, όσο και για τους διδασκομένους. Πρωταγωνιστές βέβαια στην σχολική κοινότητα, είναι τα παιδιά της Έκτης τάξης.

Η τελετή αποφοίτησής τους πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Θέατρο και Πολιτιστικών εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων μας. Με πολλή αγάπη και με οδηγό τις αναμνήσεις μας από όλα τα χρόνια της φοίτησής τους στο Δημοτικό τιμήσαμε τους μαθητές μας λίγο πριν περάσουν το κατώφλι του Γυμνασίου. Με συγκίνηση αφήσαμε το χέρι τους που κρατούσαμε έξι ολόκληρα χρόνια διακριτικά μιλώντας για αξίες που θα αποτελούν παρακαταθήκη για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Η διαδρομή τους ήταν ένα γοητευτικό ταξίδι στη γνώση. Κάθε τάξη και ένας προορισμός. Κάθε διαδρομή και μια συλλογή από εικόνες  εντυπωσιακές, σχεδόν μαγικές.

Το κάθε ταξίδι τους ήταν μαγευτικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο, και φυσικά αγαπημένο. Μια διαδρομή γεμάτη γνώσεις, αγωνίες, προσπάθειες, ιστορίες, δράσεις, εκδρομές, παιχνίδια, χαμόγελα, κρυμμένα μυστικά και τέλος αναμνήσεις! Να λοιπόν τι σημαίνει Σχολείο! Να λοιπόν τι σημαίνει Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!

Τα παιδιά μας ήταν πάντα εργατικά, πάντα πρόθυμα, συνεργάσιμα, και προσηλωμένα στον στόχο για το καλύτερο αποτέλεσμα, επιδιώκοντας την ποιότητα και προσπαθώντας να ξεχωρίσουν, πράγμα που έκαναν έντεχνα συμμετέχοντας σε συνέδρια, χορεύοντας και τραγουδώντας συγκινώντας τόσο τους γονείς και συγγενείς όσο και τους δασκάλους τους. Η παράσταση έκλεισε με καλοκαιρινά τραγούδια αφιερωμένα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Κλείνοντας ευχόμαστε στα παιδιά μας να χαράξουν τον δρόμο τους με βάση τα δικά τους όνειρα και θέλω, να ξεκουραστούν το καλοκαίρι και να ατενίσουν με αισιοδοξία τους νέους τους ορίζοντες!!