Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Η πόλη… το σπίτι μας» του Δήμου Θεσσαλονίκης«Ανακυκλώνω, επαναχρησιμοποιώ, ελαττώνω, συστηματοποιώ»

Οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του νεοεκλεγμένου Δημάρχου κ. Αγγελούδη  καθώς και του Συλλόγου «Φίλων Νέας Παραλίας» και συμμετείχαν στο εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθώς και η εξέλιξη της κοινωνίας επιβάλλει την ανάγκη ενεργοποίησης των μαθητών στη βιωματική εκπαίδευση. Το Σχολείο μας που πρωτοπορεί και δραστηριοποιείται δημιουργώντας νέα ήθη στη μαθητική κοινότητα στον τομέα της ανακύκλωσης, έδωσε με τη θετική του αύρα αξία και ουσία στο πρόγραμμα του Δήμου.

Η νέα οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση με παιγνιώδη τρόπο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα παιδιά που έπαιξαν ηλεκτρονική τρίλιζα με αλουμινόκουτα, περιβαλλοντικό φιδάκι, ενημερώθηκαν για το πανελλαδικό σύστημα ανακύκλωσης μπάζων και γνώρισαν το έργο των Ελλήνων διασωστών μαθαίνοντας να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Τέλος φωτογραφήθηκαν με τον κ. Αγγελούδη και τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κ. Νικηφορίδη μπροστά στα έργα Ελλήνων σχεδιαστών μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά.

Η προσπάθεια αυτή, εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη (αντιμετώπιση της ρύπανσης και εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας), αποτελεί και ένα συλλογικό εγχείρημα, το οποίο θα ενισχύσει τους δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και θα δημιουργήσει ανταποδοτικά οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία.

Μείζων στόχος του προγράμματος είναι η διάχυση και υιοθέτηση από τους μαθητές θετικών στάσεων και συμπεριφορών στα ζητήματα εξοικονόμησης υλικών και ενέργειας στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την  Αειφορία.  Οι μαθητές και μαθήτριες επιδιώκεται να δράσουν ως πολλαπλασιαστές στην κοινωνία με στόχο την εμπέδωση αειφόρων πρακτικών από τις οικογένειές τους και τον ευρύτερο κοινωνικό τους κύκλο. Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την ωραία πρωτοβουλία!