Περιήγηση στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος “Μνημεία της Θεσσαλονίκης”, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν τα Μνημεία και τα Αξιοθέατα της πόλης μας, γνώρισαν την Ιστορία και ήρθαν σε επαφή με τον Πολιτισμό της στο πέρασμα των αιώνων.

Στοχεύοντας στη βιωματική κι ενεργητική μάθηση, την παρατήρηση, την εξερεύνηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης επίσκεψη στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας: Κάστρα, Επταπύργιο, Καμάρα, Ροτόντα, Λευκό Πύργο και στον ιερό ναό του Πολιούχου της πόλης μας, Άγιο Δημήτριο.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον όγκο και την επιβλητική αρχιτεκτονική τους, εξέφρασαν απορίες και απόψεις για την κατασκευή τους και ταξίδεψαν με την φαντασία τους στη Θεσσαλονίκη των περασμένων αιώνων.

Ο συναρπαστικός αυτός περίπατος γεμάτος από πλούσιος γνώσεις κι εμπειρίες ολοκληρώθηκε με την Εικαστική απόδοση των εντυπώσεών τους.

Η προσέγγιση των Μνημείων, μέσω της Μουσειακής Εκπαίδευσης και Αγωγής, έδωσε αδιαμφισβήτητα τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν το σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά και να εκτιμήσουν τον πλούτο του Ελληνικού πολιτισμού μας.