Γνωρίζοντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ. Το πρόγραμμα με τίτλο «Γαλακτοκομικά: Απόλαυση-Υγεία-Παιχνίδι», κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών καθώς πρόκειται για τροφές που τα ίδια καταναλώνουν καθημερινά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή, την επισήμανση των τροφίμων, το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, την εξέλιξη της γαλακτοβιομηχανίας και τις παραγωγικές διαδικασίες των γαλακτοκομικών από τη φάρμα μέχρι το τραπέζι μας.

Με την προβολή ταινιών και παρουσιάσεων, τα διαδραστικά παιχνίδια (τοποθέτηση τροφίμων στη διατροφική πυραμίδα), τη διεξοδική συζήτηση με τους μαθητές, η ΜΕΒΓΑΛ συνέβαλε στη σωστή ενημέρωση των παιδιών σε θέματα διατροφικής αγωγής με κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο.

Τέλος, τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους γιαουρτάκια επιλέγοντας τη γεύση που επιθυμούσαν. Ανακάτεψαν τα υλικά που είχαν διαλέξει και απήλαυσαν το δικό τους γιαούρτι! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία γεμάτη γνώσεις και διασκέδαση!