Μουσικό αφιέρωμα στον στιχουργό Φ. Γράψα και στον συνθέτη Μ.Τόκα.

Την Τρίτη 23 Απριλίου στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποιήθηκε μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο στιχουργό Φίλιππο Γράψα καθώς και στον συνθέτη Μάριο Τόκα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον στιχουργό  κ. Φίλιππο Γράψα, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, και μοιράστηκε μαζί μας πτυχές  της ζωής από τη μεγάλη δημιουργική του πορεία.

Ο Φίλιππος Γράψας έχει συγγράψει στίχους για πάνω από 140 τραγούδια και έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους συνθέτες, όπως  με τον Γιάννη Σπανό, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Σταύρο Σιόλα, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Γιώργο Σταυριανό, τον Γιάννη Ζουγανέλη αλλά και με γνωστούς  ερμηνευτές  όπως με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Μανώλη Μητσιά, την Κατερίνα Κούκα, την Αλέκα Κανελλίδου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Γιάννη Πάριο, τον Στέλιο Διονυσίου.

Τραγούδια αληθινά με ουσία, που άντεξαν στο χρόνο και αγαπήθηκαν πολύ από το λαό. Τραγούδια που δημιούργησαν παρέες!

Να ευχαριστήσουμε θερμά και τους εξαιρετικούς μουσικούς που έπαιξαν για εμάς: τον κ. Παναγιώτη Βερνάρδο, τον κ. Χρήστο Βερνάρδο, τον κ. Μανώλη Ζαχαρίου και τον κ. Βασίλη Φυλλαρίδη!