Μια εξαιρετική Θεατρική Παράσταση: «Ο Εγωιστής γίγαντας»

Την Τρίτη 23 Απριλίου, οι Α΄ και Β΄ τάξεις του Σχολείου μας και τα Νηπιαγωγεία μας, είχαν τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Εγωιστής Γίγαντας”, στο θέατρο Αμαλία από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς».

  Ο Εγωιστής Γίγαντας του Oscar Wilde είναι ένα αποκαλυπτικό παραμύθι, αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας που μιλάει για συναισθήματα και καταστάσεις που όλα τα παιδιά από τη μικρότερη κιόλας ηλικία καλούνται να διαχειριστούν. Στην παράσταση αυτή η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» μεταφέρει τον κόσμο του Oscar Wilde στον σύγχρονο δικό μας κόσμο με χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και με προβληματισμό, τονίζοντας τα -πάντα επίκαιρα-θέματα της ενεργού πολιτότητας.

  Η παράσταση αυτή αποτέλεσε μια συναρπαστική εμπειρία για όλους τους μαθητές. Τα μηνύματα της ιστορίας του «Εγωιστή Γίγαντα» καθώς και οι εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς,  κατάφεραν να μαγέψουν  και να προσφέρουν μια μοναδική θεατρική εμπειρία.

  Το θέμα της παράστασης, “Ο Εγωιστής Γίγαντας”, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σκέψεις μεταξύ των μαθητών μας. Μέσα από την περιπέτεια του Εγωιστή Γίγαντα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν έννοιες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη και η σημασία της μοιρασιάς.

του Oscar Wilde : “Όποιος γίγαντας στον κήπο του φυτέψει λίγη, τόση δα, καλοσύνη γιγάντιο δέντρο αιωνόβιο σε λίγες μέρες θα έχει γίνει!”