«Άνοιξαν την καρδιά τους και μοιράστηκαν τους φόβους τους…»

Την Παρασκευή 19/4/2024 είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στο Δημοτικό Σχολείο μας, και συγκεκριμένα στα τμήματα της Γ΄ τάξης, τη συγγραφέα-καθηγήτρια των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη κ. Ε. Τσιρέλη.

Οι μαθητές μας γνώρισαν από κοντά τη συγγραφέα των δύο μυθιστορημάτων ¨Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Σπηλιά¨ και ¨Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Διάσωση¨, που επιλέχθηκαν για ανάγνωση-επεξεργασία, στο πλαίσιο  της δράσης της φιλαναγνωσίας. Συζήτησαν με τη συγγραφέα για τη διαδικασία που ακολουθείται έως την έκδοση ενός βιβλίου καθώς και για το ποια ήταν η πηγή της έμπνευσής της για τη συγγραφή της ιστορίας του Εδουάρδου. Μέσα στο ¨μπαουλάκι των φόβων¨ άνοιξαν την καρδιά τους και μοιράστηκαν τους φόβους τους, κατανοώντας πως αυτοί δεν υφίστανται, όταν υπάρχει λύση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε όλες τις διαχρονικές αξίες όπως η φιλία, η συνεργασία, η αγάπη, η αλληλεγγύη και η αποδοχή, που με τρόπο ευφάνταστο γίνονται αντιληπτές μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της. Μας δίδαξε πως η δύναμή τους είναι ικανή να εξαλείψει τον φόβο, τη δειλία, την αντιπάθεια και την κακουχία. Στο τέλος της συνάντησής μας, η αξιαγάπητη συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών, τους χάρισε αναμνηστικούς σελιδοδείκτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσιρέλη για όσα μας προσφέρει μέσω των αξιολογότατων μυθιστορημάτων της και φυσικά για την παρουσία της στο Δημοτικό Σχολείο.