Παρουσίαση του Βιβλίου «Μια άλλη ιστορία» της κ. Σίας Κοσιώνη στο Βιβλιοπωλείο Ιανός.

Εκπαιδευτήριά μας σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και συγκεκριμένα οι μικροί μαθητές των Α΄, Β΄ του Δημοτικού μας και του Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να συμμετέχουν στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Μια άλλη ιστορία» της διακεκριμένης δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Σίας Κοσιώνη. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τη δημοσιογράφο-συγγραφέα η οποία υπέγραψε αντίτυπα του νέου της βιβλίου. Μετά τον χαιρετισμό και τη γνωριμία της με τους μαθητές μας μίλησε για το πώς εμπνεύστηκε να γράψει αυτό το βιβλίο που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μεγάλη της αγάπη για τις ιστορίες. Μίλησε με απλό και περιγραφικό τρόπο κατάλληλο για παιδιά μικρής ηλικίας για τη διαφορά ανάμεσα στις φανταστικές ιστορίες ενός βιβλίου και των πραγματικών ειδήσεων. Οι ιστορίες ενός βιβλίου και οι ήρωες του δεν είναι πραγματικά πρόσωπα αν και πολλές φορές εμπνέονται από αυτά ενώ οι ειδήσεις είναι πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο μας. Έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους και η ίδια εξηγούσε την κάθε απορία τους. Με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, μας ταξίδεψε στον κόσμο της δημοσιογραφίας, με ένα παραμύθι που έδειξε στα παιδιά την δύναμη και την αξία των αληθινών ιστοριών, δηλαδή των ειδήσεων.

      Τέλος η εκδήλωση έκλεισε παρουσιάζοντας στην συγγραφέα τις Εργασίες που έκαναν τα παιδιά των Α΄ και Β΄ Τάξεων  με αφορμή την Ανάγνωση του Βιβλίου. Οι μαθητές της Α’ Τάξης έφτιαξαν ένα βιβλίο με ζωγραφιές εμπνευσμένες από την ιστορία του Βιβλίου. Οι μαθητές της Β΄ Τάξης έγιναν μικροί δημοσιογράφοι και δημιούργησαν τη δική τους σχολική εφημερίδα.

Ευχαριστούμε την χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια κ. Σία Κοσιώνη, που ταξίδεψε με τον πιο ευφάνταστο τρόπο στον κόσμο της δημοσιογραφίας, τους μικρούς μαθητές μας με την υπέροχη παρουσίαση του βιβλίου της!

        Δείτε Περισσότερα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι ιστορίες και τα παραμύθια; Αυτό ισχύει και για τη μικρή Αναστασία, τη μικρή ηρωίδα του βιβλίου. Μια μέρα, όμως, θα μάθει τι είναι οι αληθινές ιστορίες, αυτές που οι μεγάλοι ονομάζουν «ειδήσεις». Θα το ανακαλύψει μαζί με τους συμμαθητές της μέσα από ένα τυχαίο γεγονός και πολύ σύντομα θα γίνουν «κυνηγοί» αληθινών ιστοριών, δηλαδή μικροί δημοσιογράφοι. Έτσι θα καταλάβουν πόσο σημαντικές είναι οι ειδήσεις για τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη. Στόχος του βιβλίου είναι να ταξιδέψει τα παιδιά με τον πιο ευφάνταστο τρόπο στον κόσμο της δημοσιογραφίας αλλά ταυτόχρονα να διδάξει την αξία των ειδήσεων αλλά κυρίως την αξία της ίδιας της ενημέρωσης. Όταν ενημερωνόμαστε και νοιαζόμαστε για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, όχι μόνο στο κοντινό μας περιβάλλον αλλά και στο πιο μακρινό, τότε αναπτύσσουμε την αλληλοκατανόηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.

         Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων. Η αγάπη της για τα παιδιά και την ενημέρωση την οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου της παιδικού βιβλίου «Μια άλλη ιστορία» που συνδυάζει αυτά τα δύο. «Από παιδί λάτρευα τις ιστορίες. Όταν μεγάλωσα, έγινα δημοσιογράφος και ασχολήθηκα με τις αληθινές ιστορίες. Όταν έγινα μαμά, αγάπησα τις ιστορίες από την αρχή. Μέχρι που άρχισα να γράφω τις δικές μου»…. έχει πει η ίδια η συγγραφέας.