Με το 1ο βραβείο επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη οι ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη!

Για 7η συνεχόμενη χρονιά μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη κατάφεραν να φτάσουν στην Αθήνα και να zήσουν ανεπανάληπτες στιγμές στον εθνικό τελικό του YoungBusinessTalents !!

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα «MEΚA» με μέλη τις μαθήτριές μας: Ξενιτοπούλου Ε., Καβαλιέρου Α., Παναγοπούλου-Κουτεράνη Μ.-Μ.και Μιχαηλίδου Κ.- Μ. στις 22 Μαρτίου 2024 κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό τους ενώ η ομάδα:«SMKG» με μέλη τους μαθητές της β΄ Λυκείου, Αμπαρκιόλα Ν., Στράντζαλη Γ., Σκέντζιο Κ. και Τσομπάνη Μ. τη 2η θέση.

Οι μαθητές μας ξεκινήσανε  ένα πρωτόγνωρο ταξίδι βιωματικής μάθησης το Νοέμβριο του 2023 μαζί με άλλους  2.267 μαθητές ελληνικών σχολείων με στόχο να διοικήσουν και να καταστήσουν κερδοφόρες τις εταιρίες τους, σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και σκληρού ανταγωνισμού. Από τις 664 ομάδες, κατέκτησαν τον τελικό στόχο του ταξιδιού, μόλις οι 75 εκ των οποίων οι δύο ήταν ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη!!!!! 

Τα παιδιά μας έζησαν κάθε λεπτό με μεγάλο ενδιαφέρον, ζήλο και πολύ θετική διάθεση όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ενώ η όλη τους προσπάθεια ανταμείφθηκε με την κατάκτηση του βραβείου της 1ης θέσης, μοναδικού για τον Ν. Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής-Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Εμείς συγχαίρουμε τα παιδιάς μας και ευελπιστούμε πως αυτή η βιωματική μάθηση θα τους φανεί αληθινά χρήσιμη σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα στο μέλλον.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Ι. Λυτρίβη και της Προέδρου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθ. Δεσύπρη, οι οποίες απένειμαν και τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες. O Διευθυντής  του ΥΒΤ κ. Κ. Αρεταίος φρόντισε όλους τους διαγωνιζόμενους με εξαιρετική διάθεση και οργανωτικότητα. Δείτε την τελική κατάταξη ΕΔΩ