Οι μικροί κοσμοναύτες ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο του νυχτερινού ουρανού!

Τα τμήματα της Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «ΝΟΗΣΙΣ» και παρακολουθήσαμε τις εκπαιδευτικές προβολές: α) Νυχτερινός ουρανός-Διαστημική αποστολή και β) Αστερισμοί και μύθοι.

Ο φιλόξενος και συναρπαστικός θόλος του Πλανητάριου μας υποδέχτηκε και σαν άλλοι κοσμοναύτες ταξιδέψαμε στον υπέροχο κόσμο του νυχτερινού ουρανού. Διασχίσαμε σπειροειδείς γαλαξίες, συναντήσαμε μεταβλητούς αστέρες, εξωηλιακούς πλανήτες, κόκκινους γίγαντες που δίνουν τη θέση τους σε άσπρους νάνους. Με ταχύτητα φωτός διασχίσαμε πλανητικά νεφελώματα και ανοιχτά σμήνη αστεριών σε απόσταση πολλών χιλιάδων ετών φωτός μακριά από τη Γη μας.

Η διαδραστική παρουσίαση «Αστερισμοί και Μύθοι» καθήλωσε τους μικρούς μαθητές ανοίγοντας μπροστά τους τον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας που συνδέεται άρρηκτα με τους σχηματισμούς των αστερισμών στον έναστρο βραδινό ουρανό. Οι αστερισμοί των Ωρίωνα, του Ταύρου, του Σείριου και των Υάδων, η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος, ο Πολικός Αστέρας, ο αστερισμός της Λύρας του Ορφέα, του Σκορπιού, του Κένταυρου ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μας και ο εξαίρετος ομιλητής, που ήταν συνοδοιπόρος σ΄ αυτή μας την διαγαλαξιακή περιήγηση, μας εξήγησε τη σημασία τους για τους αρχαίους Έλληνες αλλά και την αξία της σύγχρονης μελέτης και εξερεύνησής τους.

Αποχαιρετήσαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεμάτοι από υπέροχες εικόνες και χρήσιμες γνώσεις, περιμένοντας την επόμενη περιήγησή μας, που σίγουρα θα είναι συναρπαστική.