«Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο στον Διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST® LEGO® League 2024»

Το Δεύτερο Βραβείο στο Robot Design στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρομποτικής FIRST® LEGO® League κατέκτησε η ομάδα Ρομποτικής FRT των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.         

Η ομάδα FRT (Fryganiotis Robotics Team) του σχολείου μας με μέλη τη μαθήτρια Ντιναπόγια Μ., τους μαθητές Άγκο Γ., Βασιλειάδη Π., Καραφεΐζη Λ., Κουμπουρόπουλο Ν., Οικονόμου Α., Σιώπη Δ., Σταυρίδη Γ., Σολδάτο Ο. και Χρύσογλου Θ.,  με  μέντορες τους μαθητές του Σχολείου μας Οικονόμου Σ., Καραφεΐζη Β., τον συνεργάτη μας εκπαιδευτή ρομποτικής Δ. Νανούση, και τη χημικό του σχολείου μας Παρισοπούλου Ε., διαγωνίσθηκε στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό FLL 2024, το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Μαρτίου, στα περίπτερα 5 και 6 της Δ.Ε.Θ., στη Θεσσαλονίκη, και ανάμεσα σε 56 ομάδες από όλη την Ελλάδα, βραβεύθηκε με το Δεύτερο Βραβείο στο Robot Design για το σχεδιασμό του ρομπότ της ομάδας!

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι ομάδες παρουσίασαν παράλληλα ένα project σχετικό με το θέμα του διαγωνισμού το οποίο στο φετινό διαγωνισμό ήταν η Τέχνη. Η FRT παρουσίασε την κατασκευή έργων τέχνης με 3D εκτύπωση, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη  μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, μέσω μιας συσκευής που επινοήθηκε και κατασκευάστηκε από τους μαθητές/τριες-μέλη της ομάδας!

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι μαθητές και μαθήτριές μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στον όμιλο ρομποτικής του σχολείου μας, διαπίστωσαν το πόσο διασκεδαστική και δημιουργική ταυτόχρονα, μπορεί να είναι η ενασχόληση με τις επιστήμες!  Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και πάντα επιτυχίες