Ένα αξέχαστο τριήμερο στον μαγευτικό Βόλο.

Το τριήμερο 8-10 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της α΄  Λυκείου με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Χ. Καϊμακαμούδη, Ν. Λευκαδίτη, Φ. Μπογιατζόγλου, Ι. Ντέντα, Δ. Πετράκη, Κ. Τσιακίρη, και Θ. Τσιόγκα πραγματοποίησαν εκδρομή στον Βόλο και στο Πήλιο. Κατά τη διάρκειά της είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και την πόλη του Βόλου, να επισκεφτούν τα χωριά του Πηλίου αλλά και να διασκεδάσουν.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα φτάνοντας το απόγευμα, κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο όπου ακολούθησε γεύμα και ξεκούραση. Το βράδυ της ίδιας μέρας είχαν την ευκαιρία να διασκέδασαν υπό τους ήχους ξένης μουσικής σε γνωστό κλαμπ της πόλης του Βόλου.

  Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας και μέχρι πρότινος το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Εκεί οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με αρχαιολογικά ευρήματα από τη νεολιθική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια και μελέτησαν κυρίως την έκθεση των γραπτών επιτύμβιων στηλών ελληνιστικών χρόνων από το νεκροταφείο της αρχαίας Δημητριάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση  στον αρχαιολογικό νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου ο οποίος βρίσκεται στις βορειοδυτικές παρυφές του σημερινού χωριού Διμήνι. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αρχιτεκτονικά λείψανα της 5ης χιλιετίας τα οποία εκτείνονται πάνω στον λόφο και δίνουν την εικόνα ενός οργανωμένου νεολιθικού οικισμού με μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Εντύπωση προκάλεσαν επίσης και οι δύο επιβλητικοί θολωτοί τάφοι  (Λαμιόσπιτο και Τούμπα) οι οποίοι μπορούν να αποδοθούν χωρίς καμία αμφιβολία στους άνακτες του οικισμού. Στην ελεύθερη ώρα που ακολούθησε είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης. Απόλαυσαν τη βόλτα τους στην παραλιακή λεωφόρο του Βόλου, όπου υπάρχει το Δημαρχείο του Βόλου, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο σχεδιασμένο από τον περίφημο αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, το νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, το κινηματοθέατρο Αχίλλειον, το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και τον περικαλλή Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, έργο του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου. Το βράδυ της ίδιας μέρας διασκέδασαν σε ένα όμορφο ρεμπετάδικο της πόλης.

Το πρωί της επόμενης ημέρας αφού πήραν το πρωινό τους αναχώρησαν για ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, τη  Μακρυνίτσα το «μπαλκόνι του Πηλίου». Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι πλούσιες φυσικές ομορφιές ,η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η υπέροχη θέα του Παγασητικού κόλπου. Περιηγήθηκαν στα λιθόστρωτα σοκάκια του χωριού και τις περίτεχνες κρήνες και τα πηλιορείτικα αρχοντικά.

Αργά το απόγευμα, γεμάτοι αξέχαστες εμπειρίες επέστρεψαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης έτοιμοι και για νέες εξορμήσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα την επόμενη σχολική χρονιά.