«Το όνειρο του Τόνυ»

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, οι μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον την παράσταση «Το όνειρο του Τόνυ» από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης , μια  εξαιρετική θεατρική διασκευή των δύο ομώνυμων βιβλίων του Παραολυμπιονίκη κολύμβησης κ. Αντώνη Τσαπατάκη και της εκπαιδευτικού κ. Έλενας Θωίδου.

  Ήταν μια καλοστημένη παράσταση, με αξιόλογες ερμηνείες, χαρακτηριστικούς  διαλόγους, ευρηματικά σκηνικά, εμπνευσμένη μουσική και χορογραφίες, που μας μετέφερε μηνύματα πάντα επίκαιρα με τρόπο απλό και κατανοητό. Μία παράσταση με τόσα όμορφα μηνύματα για την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού, για τη σημασία της αυτοεκτίμησης, για τη δύναμη της φιλίας , της αγάπης και της συλλογικότητας,  για την αξία της ισότητας και του αλληλοσεβασμού, για την αποδοχή της διαφορετικότητας καθώς όλοι είμαστε ίσοι και όλοι διαφορετικοί-μοναδικοί.

  Ήταν ένα υπέροχο έργο κατάλληλα διασκευασμένο ώστε να γίνουν αντιληπτά τα νοήματα απ΄ τους μικρούς θεατρόφιλους μαθητές μας όλων των τάξεων, οι οποίοι το παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και αφοσίωση, προβληματίστηκαν αλλά και διασκέδασαν, ένιωσαν συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό χαρίζοντας στο τέλος το θερμό τους χειροκρότημα για αυτή την τόσο σπουδαία δουλειά.

  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης!