Ας συμφιλιωθούμε με τη φύση μας και με τη Φύση!

To Σχολείο μας κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος στη διαδικτυακή Ολυμπιάδα Γνώσης επί Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρω-Μεσογειακή Ανοικτή Μερική Συμφωνία του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών. Το BeSafeNet αποτελεί εργαλείο ενδυνάμωσης της αντίληψης του κινδύνου ανάμεσα στους πολίτες.

Οι φυσικές καταστροφές (για παράδειγμα η κακοκαιρία Daniel)  και οι τεχνολογικές καταστροφές (π.χ. το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ) προκαλούν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και οικονομικές ζημίες. Η πρόληψη πολλών από αυτών δεν είναι δυνατή, υπάρχει όμως τρόπος να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος καταστροφών με την ανταλλαγή έγκυρων και αξιόπιστων πληροφοριών, σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με τη φύση, τις αιτίες και τις συνέπειες φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Η ευρεία διάδοση τέτοιου είδους πληροφοριών θα βοηθήσει στη βέλτιστη κατανόηση των πιθανών κινδύνων και επομένως στην καλύτερη προστασία από τις καταστροφές.

Τα Εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ αφουγκραζόμενα τις αλλαγές που η δύναμη της φύσης επιβάλλει, συμμετείχαν στον διαγωνισμό αυτό με τις παρακάτω ομάδες μαθητών α΄ Λυκείου:

TEAM 241

Ελευθεριάδου Α., Μισαηλίδου Α., Σακιζλή Κ.

ΤΕΑΜ 242

Βιλδέρη Θ., Κουράκη Α., Κώστας Σ., Σκαμπαρδώνη Μαρία

ΤΕΑΜ 243

Κεχαγιά Α., Παπαδημητρίου Δ., Τσαλικίδου Α.

Υπεύθυνοι καθηγητές συντονισμού και προετοιμασίας των ομάδων:

κ.κ. Κοτρόπουλος Δ., Μοσχοπούλου Π., Φρυγανιώτης Π..