Μαθαίνοντας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους κανόνες Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Με τη μεγάλη θεματική ενότητα ‘’Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Κυκλοφοριακή Αγωγή, δούλεψαν οι μαθητές των μικρών μας Νηπίων τις προηγούμενες εβδομάδες. Σαν επιστέγασμα όλων των εμπειριών που αποκόμισαν στο σχολείο, επισκεφτήκαμε τους Μικρούς Ήρωες, στο κλειστό γήπεδο του Μακεδονικού, όπου και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα: ‘’Κυκλοφορώ στο δρόμο με Ασφάλεια’’, ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα οδικής παιδείας.

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο, οπτικοακουστικό υλικό, σχετικό με τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς αλλά και να συμμετέχουν διαδραστικά , σε παιχνίδια με πεταλοκίνητα οχήματα, οδηγώντας τα  μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα κυκλοφοριακής αγωγής.

Για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους αλλά και για την άψογη συμπεριφορά και συνεργασία τους, έλαβαν στο τέλος και το ειδικό ’’Δίπλωμα Οδήγησης’’. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αθλητικές δραστηριότητες που ενθουσίασαν τα παιδιά, καθώς ήταν πλήρως προσαρμοσμένες στην ηλικία τους.

Σίγουρα, όλοι θα θυμόμαστε για καιρό την σημερινή, ξεχωριστή μέρα, τους κανόνες όμως Κυκλοφοριακής Αγωγής, ευχόμαστε να μην τους ξεχάσουν ΠΟΤΕ οι αυριανοί ,συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες της πατρίδας μας!