Ταξιδεύοντας με τα Μέσα Μεταφοράς…

Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού μας, στο πλαίσιο της ενότητας για τη Μελέτη Περιβάλλοντος, γνωρίσανε τα Μέσα Μεταφοράς.

Με την βοήθεια των παιχνιδιών της τάξης μας, ομαδοποιήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τα καραβάκια, χωρίζοντάς τα σε μέσα του αέρα, της ξηράς και της θάλασσας (προμαθηματικές έννοιες). Οι ιστορίες των  παραμυθιών και του κουκλοθεάτρου, συνέβαλαν στο να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα του Κ.Ο.Κ. και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Γνωρίσαμε τον Σταμάτη, τον Γρηγόρη και άλλα βασικά σημεία του κώδικα, ώστε να αποκτήσουμε σιγά σιγά σωστή οδική συμπεριφορά και να διασχίζουμε τον δρόμο με ασφάλεια. Τα παιδιά εκφράστηκαν και εικαστικά φτιάχνοντας πολύχρωμα καραβάκια, αεροπλάνα, τρένα και βαρκούλες για να διακοσμήσουμε την τάξη μας.

 Μέσα από τις δραστηριότητες φυσικής αγωγής, ρυθμικής και θεατρικού παιχνιδιού, επιβιβαστήκαμε σε τρένα, ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις, πετάξαμε σε χώρες μακρινές με αεροπλάνα και αρμενίσαμε σαν όμορφες μικρές βαρκούλες στις «θάλασσες» της φαντασίας μας.

Τέλος χορέψαμε και τραγουδήσαμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για επόμενα εκπαιδευτικά ταξίδια…